Ecooter Elektrische Scooter

Elektrische Scooter E1 S | 60V | 32Ah | 25 km of 40km | Wit NIEUW en direct uit voorraad leverbaar

Alles over de auto

Over de Ecooter Elektrische Scooter

Max. snelheid25km/u of 45km/u
Brandstof Elektrisch
Motor Elektrisch
Gewicht (kg)79 kg zonder accu
Actieradius 25km*80 km
Actieradius 45km*60 km
Oplaadtijd4 – 6 uur


De Ecooter E1 is een elektrische scooter in een zeer futuristisch jasje. De e-scooter lijkt zo uit een sci-fi film te zijn gekomen en heeft het ontwerp van een scooter uit de toekomst. Retro is op het moment erg in, maar zoals de E1 eruit ziet zullen de scooters er in de toekomst beslist uit gaan zien. Ronde vormen en een aerodynamische vormgeving zijn enkele kenmerken van de E1, en het leuke is dat deze scooter bijzonder goedkoop is voor een elektrische scooter. Houd jij van gadgets dan moet je zeker de Ecooter E1 kopen!

De Ecooter is qua vormgeving alleen al prachtig! Rechte vormen vind je in de E1 niet terug, en dat maakt hem tegelijkertijd aerodynamisch. Het stuur is een groot digitaal beeldscherm waarin de accumeter en de snelheid het grootst in beeld zijn. De indeling van het beeldscherm is perfect en alle belangrijke info is aanwezig. Ook de knoppen en schakelaars op het stuur zijn van een nieuwe generatie (tiptoets) en dragen bij aan de unieke looks. Zelfs cruise control mag aan dit ontwerp niet ontbreken. Ook kun je elektrisch achteruitrijden door het reverse knopje in te drukken. De alarmlichten gaan dan knipperen wanneer je achteruit gaat. Ideaal wanneer je in een smal straatje wilt keren!

Onder het tweepersoons zadel is geen bergruimte voor een helm aanwezig, maar een slot zou wel moeten passen. Voor meer bergruimte kun je kiezen voor een bijpassende topkoffer (niet inbegrepen), welke is voorzien van een ingebouwde reflector. De reflector heeft hetzelfde design als het achterlicht, en daarmee sluit de topkoffer naadloos aan op het algehele ontwerp.

En nu het leukste! Er zit een afstandsbedienings bij (2 stuks), welke 2 leuke functies met zich meebrengt. De eerste functie is rijden zonder sleutel. Met de afstandsbediening kun je de scooter aan- en uitzetten. Keyless rijden dus. Het bereik van de afstandsbediening is meer dan 20 meter! De tweede functie is dat je het zadel kunt openen op afstand.

Onder het zadel tref je tevens de speciale accu aan welke uitneembaar is via het handvat. De accu kun je zowel in de scooter, als buiten de scooter opladen met de meegeleverde oplader. De accu zelf heeft ook een batterijmeter ingebouwd.
De accu is van het merk LG en van het type Lithium ion. Li-ion, zoals de accu ook wel genoemd wordt, gaat langer mee dan niet-Lithium accu’s. Deze accu kun je ongeveer 1000x opladen. Daarnaast gaat het opladen vrij snel, lees 4,5 uur tot 6 uur, en kun je zo’n 50-60 kilometer rijden met een volledig opgeladen accu rijden. Het rijbereik is wel afhankelijk van een aantal omstandigheden zoals de buitentemperatuur en rijsnelheid. LG is een van de beste accu producenten, en die worden vaak toegpast bij apparaten waarbij de betrouwbaarheid van de accu belangrijk is. Bij deze escooter zit dat dus wel snor.
Zoals je waarschijnlijk al had verwacht na het bovenstaande te hebben gelezen, is de Ecooter E1 ook compleet uitgerust met LED verlichting. Niet alleen de richtingaanwijzers en het remlicht zijn dus voorzien van LED, maar ook het dimlicht, het grootlicht, en de dagrijverlichting. De dagrijverlichting bestaat uit twee delen, een horizontale streep die het dimlicht en grootlicht opsplitst, en een ring rond de gehele verlichtingsunit. De dagrijverlichting blijft wel altijd branden als de scooter aanstaat.

Het voetplateau is redelijk vlak waardoor je tussen de voeten een tas zou kunnen meenemen. Met de ingebouwde tassenhaak kun je tevens de tas bevestigen zodat hij aan de scooter vast blijft zitten. Links van de tassenhaak is een opbergvak aanwezig met een USB aansluiting welke verborgen zit achter een klepje. Het vak kan gebruikt worden om kleine dingen in op te bergen zoals een flesje drinken, handschoenen, of natuurlijk je telefoon want de USB aansluiting zit er niet voor niets. Een smartfoon opladen onder het rijden is natuurlijk iets wat op een moderne elektrische scooter ook moet kunnen.

Een ander mooi en speciaal iets aan de Ecooter E1 is de voorwielophanging. Vespa was voorheen een van de weinige die een speciale mono-arm voorwielophanging had, en die hebben er zojuist een concurrent bijgekregen. De Ecooter E1 heeft namelijk ook een mono-arm ophanging welke er gelikt uitziet. De vering doet bovendien voortreffelijk zijn werk en dat is natuurlijk het belangrijkste van alles. Ook de achterwielophanging is voorzien van een enkele schokbreker, wat je overigens wel bij de meeste scooters ziet.

Wat de remmen betreft is de e-scooter ook voorzien van het beste van het beste. Dat wil zeggen dat er zowel op het voor- als achterwiel een degelijke en geventileerde remschijf aanwezig is. Met schijfremmen beschik je over maximale remkracht, en bovendien is het net wat onderhoudsvriendelijker dan de trommelrem. De trommelrem moet namelijk bij een onderhoudsbeurt uit elkaar gehaald worden om het remstof te verwijderen. Dat maakt de Ecooter E1 meteen nog onderhoudsvriendelijker. De krachtige elektromotor kent namelijk ook geen onderhoudsbehoefte!

Bij een elektrische scooter is de elektromotor een van de belangrijkste onderdelen. Die bij de Ecooter E1 is voorzien van een permanente magneet en is borstelloos. Het motorvermogen bedraagt 3000 Watt en dat staat gelijk aan 3.0kW. Omgerekend naar PK’s is dat zo’n 4,1 pk. Ruim 30% meer dan de doorsnee scooter met een benzinemotor.

Eerder heb je al kunnen lezen dat de accu zich in slechts 4,5 uur geheel laat bijladen, en de standaard lader beschikt over een kabellengte van ongeveer 2,5 meter snoer. dat de accu ook opgeladen kan worden buiten de scooter. Jij bepaalt dus zelf waar je hem oplaad. Dit kan binnen in huis zijn, in de schuur, maar ook op het werk. Het is slechts een kwestie van de lader aansluiten op de accu en de stekker in het stopcontact steken.

25 en 45 kilometer per uur
Je kunt de Ecooter E1 kopen in 2 uitvoeringen, en daarbij kun je dus kiezen uit de 25km versie en de 45km versie. De 25km versie wordt ook wel een snorscooter genoemd. De elektrische snorscooter kenmerkt zich met een blauwe kentekenplaat, en de helmplicht is hier niet van toepassing. De 45km versie wordt een bromscooter genoemd, en die kenmerkt zich door de gele kentekenplaat op het achterspatbord. Bij de bromscooter ben je wel verplicht een helm te dragen. Beide modellen hebben een groot actieradius. De actieradius is de afstand die je op een acculading kunt afleggen. Elektrische snorscooters halen in praktijk iets meer kilometers op een acculading dan elektrische bromscooters.

De elektromotor hoef je niet te starten zoals dat bij een scooter met brandstofmotor wel zou moeten. Eventuele startproblemen kent deze scooter dus niet. Om weg te kunnen rijden op de e-scooter moet je de sleutel in het contactslot steken en deze omdraaien naar de aan-stand. Vervolgens druk je op de startknop in het midden van het stuur. Na het indrukken van de knop komt de lichtblauwe digitale kilometerteller in beeld en kun je in principe wegrijden. Bij het gasgeven merk je meteen dat er veel power aan boord is welke je snel bij het stoplicht laat vertrekken. De trekkracht is uitstekend te doseren door meer of minder gas te geven.

De fabrikant heeft de scooter laten testen op een racecircuit waarbij zeer snelle tijden zijn neergezet. Dit heeft met de acceleratie te maken en de wegligging. Deze elektrische scooter is zeer geschikt voor mensen die de scooter willen uitdagen met een sportief rijgedrag. Snelle bochten zijn geen enkel probleem. De E1 van Ecooter ligt namelijk als een blok op de weg. Ook het manoeuvreren in kleine maar drukke straatjes is geen enkel probleem waardoor hij zich ook prima thuisvoelt in de binnenstad.

Kilometerstand km
Kleur wit
Transmissie Automaat
Brandstof Elektrisch
Carrosserievorm Overig
Aantal zitplaatsen 2
BTW/Marge BTW

Autobedrijf Wegman biedt u een onbeperkt aanbod van alle merken occasions, passend en vriendelijk advies, de beste service en een compleet totaalpakket op automotive gebied. Zowel online als in onze showroom en werkplaats in Ameide (Utrecht).
U krijgt elke auto snel en helemaal rijklaar afgeleverd. Autobedrijf Wegman is het juiste adres voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Ook voor diverse lease en financieringsopties bent u bij ons aan het juiste adres.
Wegman is een gerenommeerd BOVAG autobedrijf, dat geeft u rust en zekerheid. Zo geldt voor aankoop van elke occasion vanaf euro; 4.500,- altijd de BOVAG All-in-prijs, met bijbehorende BOVAG garanties.
Koop uw auto bij Autobedrijf Wegman en ontvang altijd een gratis BOVAG 40 punten check. Dit doen we voor elke auto die u kiest, ongeacht de aanschafprijs. Voor auto’s vanaf euro; 4.500,- is deze service uiteraard ook inclusief BOVAG Garantie, BOVAG All-in prijs, BOVAG Omruilgarantie en een nieuwe APK.
Naast bovenstaande extra service hebt u ook keus voor optionele afleverbeurten, beiden gelijk aan een kleine servicebeurt. Kijk voor pakketdetails en meer bedrijfsinformatie in het tabblad Wegman Afleverpakketten. Een Wegman auto? Dat is kopen, rijden, klaar.

Wegman: Partner in mobility,Moving you forward!

Disclaimer:
Aan de in dit document verstrekte informatie kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. Alle informatie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, maar blijft altijd onder voorbehoud van druk-, zet-, prijs- en programmeerfouten. Alle afbeeldingen zijn volledig auteursrechtelijk beschermd en niet bestemd voor gebruik door derden.

Technisch

Topsnelheid 25 km/h
Gewicht 79 kg
Wielbasis 126 cm
Lengte 176 cm
Breedte 66 cm
Hoogte 106 cm

Opties

Overige
Fabrieksgarantie

Milieu

Energielabel

Afleverpakketten

Algemene verkoopinformatie en afleverpakketten Autobedrijf Wegman

Autobedrijf Wegman is een gerenommeerd BOVAG autobedrijf en biedt u een onbeperkt aanbod van alle merken occasions, passend en vriendelijk advies, de beste service en een compleet totaalpakket op automotive gebied. U krijgt elke auto helemaal rijklaar afgeleverd en dit geldt uiteraard voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Ook voor diverse lease en financieringsopties bent u bij ons aan het juiste adres.

Standaard bij elke occasion:

Koop uw auto bij Autobedrijf Wegman en krijg bij elke occasion een gratis 40 punten check.

Voor auto’s met een aanschafwaarde vanaf € 4.500,- ontvangt u daar bovenop ook:

  • BOVAG Garantie van minimaal 6 maanden
  • BOVAG Omruilgarantie van 2 weken (of maximaal 750 km)
  • De BOVAG All-in-prijs
  • Een nieuwe APK

Uw occasion controleren we voor aflevering altijd en uitgebreid op een uitstekende staat van onderhoud. De BOVAG 40 punten check bestaat standaard uit:

  • Check op aanwezigheid tweede contactsleutel
  • Check op volledigheid van kenteken- en overschrijvingsbewijs
  • Zijn instructieboekjes, onderhoudsboekjes en certificaten compleet?
  • Inspectiesystemen, binnen, onder- en buitenzijdes van de auto, inclusief de motor
  • Controle van de banden, vloeistoffen, gordels et cetera

Alle 40 punten eens rustig nalezen? U vindt ze op de site viabovag.nl. Na de 40 punten check maakt de BOVAG-vakman een proefrit met uw auto. Is alles in orde? Dan bent u er zeker van dat u een kwaliteitsauto in topconditie meekrijgt.

Optionele afleverpakketten:

Naast de standaard service heeft u bij Autobedrijf Wegman ook de keuze uit de volgende twee aanvullende en optionele afleverpakketten:

BOVAG Afleverbeurt (standaardversie van € 295,-)
Voor auto’s onder de € 4.500,-

Deze afleverbeurt is vergelijkbaar met een kleine servicebeurt en bestaat uit:

  • Volledige vloeistoffencheck (remvloeistof, oliepeil en stuurbekrachtigingsvloeistof)
  • Controle van de belangrijkste slijtagedelen zoals banden, remmen en de distributieriem
  • Check accu
  • Check ruitenwissers en verlichting
  • Check op uitlaat en brandstoflekkages
  • BOVAG 40 punten check
  • Nieuwe APK (afhankelijk van geldigheid bestaande APK)

BOVAG Afleverbeurt (uitgebreide versie van € 695,-)
Voor auto’s vanaf € 4.500,-

Deze afleverbeurt is vergelijkbaar met een kleine servicebeurt en bestaat uit:

  • Volledige vloeistoffencheck (remvloeistof, oliepeil en stuurbekrachtigingsvloeistof)
  • Controle van de belangrijkste slijtagedelen zoals banden, remmen en de distributieriem
  • Check accu
  • Check ruitenwissers en verlichting
  • Check op uitlaat en brandstoflekkages
  • BOVAG 40 punten check
  • BOVAG Garantie (6 maanden)
  • BOVAG Omruilgarantie
  • Nieuwe APK

Bekijk hieronder welke pakketopties er voor de auto van uw voorkeur geldig zijn:

Neem contact op

Je ontvangt automatisch een kopie van deze mail.
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Cassander Wegman
Bel mij gerust voor persoonlijk advies
0183 - 601 402
NL
Totaal rijklaar € 2.295
Bedankt voor je aanvraag. Hij is verzonden!
Totaal rijklaar € 2.295