Autobedrijf Wegman Ameide - Onderhoud, reparatie, in- en verkoop van alle merken. | Aircoservice
532
page-template-default,page,page-id-532,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Aircoservice

Airconditioning: comfort en veiligheid

 

Airconditioning in de auto biedt u ieder seizoen comfort en veiligheid. Een aangename temperatuur in de zomer zorgt immers voor een beter concentratievermogen. En de airco voorkomt in de winter dat de ruiten beslaan. Het is dus van belang om uw airco optimaal werkend te houden. Regelmatige controle is daarom noodzakelijk, en het voorkomt onnodige schade aan uw auto.

 

Hoe werkt de airco?

 

Het meest bekend is het feit dat airconditioning koele lucht in de auto verspreidt. De airconditioning maakt hierbij gebruik van de lucht in de auto zelf of de lucht van buiten de auto. De lucht wordt aangezogen en over een gekoelde warmtewisselaar (verdamper) geleid, waardoor de temperatuur van de lucht wordt veranderd. Daarbij wordt ook het vocht uit de aangezogen lucht gehaald. De luchtvochtigheid verlaagt hierdoor; het is minder benauwd in de auto en het voorkomt dat de ruiten beslaan. Dankzij de airco kunnen ook ruiten die al beslagen zijn condensvrij worden gemaakt.

 

Hoe herken ik een slecht werkende airco?

 

Wordt uw airco ‘s zomers minder koud, of het duurt langer voordat uw ramen condensvrij zijn in de winter? Dat zijn de eerste tekenen dat uw airco een onderhoudsbeurt nodig heeft. U voorkomt dan vervelende luchtjes en dure reparaties.

Zelfs een goed werkende airco lekt elk jaar gemiddeld 8% koudemiddel. Na verloop van tijd merkt u dit aan de minder wordende koelcapaciteit. De kans is echter groot dat het dan al te laat is, want door minder koudemiddel zal de compressor, het belangrijkste onderdeel van het aircosysteem, op bepaalde momenten te weinig olie krijgen, waardoor deze defect kan raken door gebrek aan smering. Een reparatie kan dan oplopen tot enkele honderden euro’s. Regelmatige controle van uw airco kan dit voorkomen. Autobedrijf Wegman voert het onderhoud aan uw airco uit volgens de STEK-regelgeving.

 

Een fris interieur

 

Een airco kan een muffe lucht verspreiden doordat er na verloop van tijd bacteriƫn en schimmels op de verdamper komen. Met een speciale behandeling wordt de verdamper gereinigd en ingespoten met een reinigingsmiddel dat bacteriƫn en schimmels doodt.